1/4

Τουριστικό συγκρότημα

'Aelia'

TI

Τουριστικό συγκρότημα 'Aelia'

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Όρμος Αιγιάλης

Αμοργός

ΠΟΤΕ

2012-2015

Το έργο αφορά συγκρότημα τουριστικών ενοικιαζόμενων διαμερισμάτων στον  Όρμο Αιγιάλης της Αμοργού.

Στο επικλινές οικόπεδο επιφάνειας 580,00 τ.μ. σχεδιάστηκαν τέσσερα διώροφα κτίσματα, σε διαφορετικές στάθμες εκμεταλλευόμενα τη μορφολογία του εδάφους και με γνώμονα την απεριόριστη θέα του κάθε διαμερίσματος στην πολύ κοντινή παραλία του Όρμου.

Η είσοδος στο συγκρότημα γίνεται από την χαμηλότερη στάθμη του οικοπέδου, όπου βρίσκεται και ο δρόμος. Εκεί λοιπόν συναντάει κανείς τα δυο πρώτα διώροφα κτίσματα. Ο δυτικός κτιριακός όγκος φιλοξενεί στη στάθμη του ισογείου τον χώρο υποδοχής του συγκροτήματος καθώς και ένα ισόγειο διαμέρισμα ενώ στον όροφο διαμορφώνεται ακόμα ένα διαμέρισμα επιφάνειας 21,00 τ.μ..

Το ανατολικό κτίριο αποτελείται από 4 συνολικά διαμερίσματα, δύο στο ισόγειο επιφάνειας 26,00 τ.μ. και δύο στον όροφο επιφάνειας 21,00 τ.μ. έκαστο.

Στις υπόγειες στάθμες των 2 κτιρίων χωροθετούνται οι βοηθητικοί χώροι ολόκληρης της μονάδας και η δεξαμενή νερού του συγκροτήματος.

Η ανοδική κίνηση στο εσωτερικό του οικοπέδου γίνεται διαμέσου ενός νοητού άξονα που χωρίζει το συγκρότημα σε δυο τμήματα, το ανατολικό και το δυτικό. Η κίνηση αυτή επιτυγχάνεται με τη διαμόρφωση μιας πορείας μέσω εξωτερικών κλιμακοστασίων και πλατύσκαλων, όπου άλλοτε οδηγούν στη νότια πλευρά των κτιρίων από όπου γίνονται ως επί το πλείστον  οι προσπελάσεις στα διαμερίσματα και άλλοτε ορίζουν τους ελεύθερους χώρους πρασίνου του συγκροτήματος.

Στην ψηλότερη στάθμη του οικοπέδου, διαμορφώνονται τα άλλα δυο διώροφα κτίσματα. Το δυτικό κτίριο αποτελείται από 4 διαμερίσματα, δύο στο ισόγειο επιφάνειας 23,50 τ.μ. και δύο στον όροφο επιφάνειας 23,00 τ.μ. έκαστο. Τέλος το ανατολικό κτίσμα αποτελείται επίσης από 4 διαμερίσματα, δύο στο ισόγειο και δύο στον όροφο επιφάνειας περίπου 22,00 τ.μ. έκαστο.

Ημιυπαίθριοι χώροι και μικρές υποχωρήσεις των κτιριακών όγκων στις στάθμες των ορόφων, έχουν ως αποτέλεσμα τη διαμόρφωση βεραντών και αυλών προς το βορρά από όπου επιτυγχάνονται οι οπτικές φυγές προς τη θάλασσα.

  • White Facebook Icon
  • White Twitter Icon
  • White Google+ Icon
  • White Instagram Icon

© 2019 by Amorgos Architecture Lab

AMORGOS
ARCHITECTURE
LAB