press to zoom

press to zoom

press to zoom

Δύο

εξοχικές

κατοικίες

Το έργο αφορά δύο εξοχικές κατοικίες στον Όρμο της Αιγιάλης. 

Οι ιδιοκτήτες, που διαμένουν στη Νέα Ζηλανδία και επισκέπτονται το νησί τα καλοκαίρια, ήθελαν να δημιουργήσουν  2 αυτόνομες κατοικίες. 

Στο οικόπεδο τους, επιφάνειας 454,00 τ.μ., διαμορφώθηκαν  λοιπόν 2 κτιριακοί όγκοι. Ο ανατολικός όγκος επιφάνειας 54,55 τ.μ., αποτελεί μια πλήρως εξοπλισμένη και αυτόνομη κατοικία που έχει σχεδιαστεί για να φιλοξενεί τους επισκέπτες των ιδιοκτητών. 

Το δυτικό κτίριο αποτελεί την εξοχική κατοικία των ιδιοκτητών και έχει συνολικής επιφάνεια 147,00 τ.μ. Αποτελείται από ένα ενιαίο με την κουζίνα καθιστικό, 3 υπνοδωμάτια, 2 μπάνια, υπόγεια αποθήκη και δεξαμενή νερού

Εκμεταλλευόμενοι τη μορφολογία του οικοπέδου και έχοντας ως πρώτο μέλημα μας τη δημιουργία συνεχόμενων οπτικών φυγών προς τη θάλασσα, η κατοικία διαρθρώνεται πάνω σε μια σκάλα-ραχοκοκκαλιά που διατρέχει όλο το σπίτι, ξεκινώντας από την κύρια είσοδο που βρίσκεται στο ψηλότερο σημείο του οικοπέδου, και καταλήγοντας στους χώρους διημέρευσης και στις αυλές. Εκατέρωθεν της καθοδικής αυτής πορείας, διαμορφώνονται τα υπνοδωμάτια και τα μπάνια.

Το παιχνίδισμα των όγκων και τα πολλαπλά επίπεδα, δημιουργούν σε κάθε υπνοδωμάτιο τη δική του βεράντα με θέα προς τη δύση και τη θάλασσα 

ΤΙ

Δύο εξοχικές κατοικίες

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Όρμος Αιγιάλης

Αμοργός

ΠΟΤΕ

2013-2017